Λευτέρης Κουγιουμουτζής

Χοροδιδασκάλος & Διεύθυνση
Instagram

"Κάτσετε!"

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο, με καταγωγή από τα Λιβάδια Μυλοποτάμου και είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Συγκαταλέγεται στους βιωματικούς χορευτές, κάνοντας τα πρώτα του βήματα χωρίς διδακτικές υποδείξεις, όπου από τα πρώτα χρόνια της ζωής βρέθηκε πιασμένος σε χορευτικούς κύκλους. Η πρώτη, επίσημη επαφή του με το χορό σε αίθουσα διδασκαλίας έγινε σε ηλικία πέντε ετών στο Εργαστήρι με χοροδιδάσκαλο τον πατέρα του, Γιώργη Κουγιουμουτζή.

Σήμερα μετρά συμμετοχές σε πληθώρα παραστάσεων, φεστιβάλ και σεμιναρίων παραδοσιακών χορών σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και τα πρώτα του βήματα στην διδασκαλία του χορού, με εκείνον πλέον σαν χοροδιδάσκαλο. Η πρώτη του συμμετοχή σε χορευτική παράσταση έγινε τον Ιανουάριο του 1999 σε μία εκδήλωση του «Παραδοσιακού Εργαστηρίου» ως μέλος του παιδικού τμήματος του συλλόγου.

Η χορευτική του εμπειρία ως χοροδιδάσκαλος ξεκίνησε στην Πάτρα το 2013, όταν αποτέλεσε μέλος της ομάδας διδασκαλίας των τμημάτων χορού στον Σύλλογο των εν Πάτραις Κρητών «Το Αρκάδι» μέχρι και το 2017, όταν πλέον επέστρεψε στο Ηράκλειο.

Από τον Μάρτιο του 2017 βρέθηκε δίπλα στον πατέρα του στην διδασκαλία παραδοσιακών χορών από ολόκληρη την Ελλάδα και τον Ελληνισμό στο Εργαστήρι. Από τότε έως και σήμερα έχει αναλάβει τμήματα μικρών και μεγάλων μαθητών του συλλόγου.

“Νιώσε, εκφράσου, επικοινώνησε...με μια λέξη, χόρεψε!”

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΟΥΤΖΗΣ