Ειρήνη Κουγιουμουτζή

Χοροδιδάσκαλος & Διεύθυνση
Instagram

"Καλώς ορίσατε!"

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης, με καταγωγή από τα Λιβάδια Μυλοποτάμου. Είναι απόφοιτος του τμήματος μηχανικών παραγωγής & διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι παντρεμένη με τον Μάρκο Κυριακάκη και έχουν δύο κόρες, τη Μαρία και την Ιωάννα.

Η πρώτη επαφή με την παράδοση έγινε σε ηλικία πέντε ετών στο Εργαστήρι, με χοροδιδάσκαλο τον πατέρα της, Γιώργη Κουγιουμουτζή. Μετρά συμμετοχές σε πληθώρα παραστάσεων του Εργαστηρίου και σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και σεμιναρίων σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Πλέον, συγκαταλέγεται στους χοροδιδασκάλους του Εργαστηρίου μαζί με τον πατέρα και τον αδερφό της.

Η πρώτη συμμετοχή σε χορευτική παράσταση του Εργαστηρίου πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 1996 στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» ως μέλος του παιδικού τμήματος του συλλόγου. Η χορευτική εμπειρία από την σκοπιά της χοροδιδασκάλου ξεκίνησε στα Χανιά το 2010, ιδρύοντας δύο τμήματα παραδοσιακών χορών (αρχαρίων & προχωρημένων) όπου και δίδαξε για δύο χρόνια, με παρουσίαση της δουλείας των ομάδων με παραστάσεις σε εκδηλώσεις και γλέντια του Πολυτεχνείου.

Από τον Φεβρουάριο του 2014 βρέθηκε δίπλα στον πατέρα της στην διδασκαλία παραδοσιακών χορών από ολόκληρη την Ελλάδα και τον ελληνισμό στο «Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού».

"Χαμόγελο, χαμογελάτε, μην σας λήψει χαμόγελο στην παράσταση, έστω κι αν κάνετε λάθη, έστω κι αν φεύγουν σκουφιά, ζωνάρια και πέφτουν μαντήλια. Μην σκύψετε, μην σκύβετε να τα πάρετε, ο κόσμος κατανοεί τις ζωντανές παραστάσεις, τα ζωντανά εσάς."

ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ