7 Αυγούστου 2021

Πυρόπληκτες περιοχές Εύβοιας

Το καλοκαίρι του 2021, εκατοντάδες δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν στην Ελλάδα, οι περισσότερες από τις οποίες τον Αύγουστο εν μέσω πρωτοφανούς καύσωνα. Από τις πυρκαγιές κάηκαν συνολικά 1.301.239 στρέμματα. Από τις πυρκαγιές, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους: ένας εθελοντής πυροσβέστης, ένας χειριστής μηχανήματος κι ένας 55χρονος εγκαυματίας, ο οποίος κατέληξε μετά από 38 ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο.
Η μεγαλύτερη πυρκαγιά ήταν αυτή της Εύβοιας με 511.854 καμένα στρέμματα όπου στη βόρεια Εύβοια η πυρκαγιά έφτασε μέχρι τη θάλασσα. Χιλιάδες συμπολίτες μας επλήγησαν καθώς κάηκαν ολοσχερώς οι περιουσίες τους και τα υπάρχοντά τους.

Το Παραδοσιακό Εργαστήρι, ως ελάχιστη προσφορά, κάλεσε μέλη και φίλους του να συγκεντρώσουν ρούχα και είδη άμεσης ανάγκης ώστε να σταλούν στους πυρόπληκτους κατοίκους των χωριών της Εύβοιας. Η ανταπόκριση ήταν άμεση καθώς καταφέραμε να συλλέξουμε μεγάλο όγκο χρήσιμων αγαθών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σε συνεργασία με τον δήμο Ηρακλείου, βοηθήσαμε στην συλλογή και συγκέντρωση των αγαθών ώστε να σταλούν μαζικά.

Ευχαριστούμε πολύ όσους έσπευσαν να συνδράμουν!