17 Μαρτίου 2020

“Μένουμε σπίτι – Χορεύουμε σπίτι”

Στα μέσα Μαρτίου του 2020 βιώσαμε ίσως την πλέον πρωτόγνωρη εμπειρία σαν πολίτες μιας σύγχρονης κοινωνίας. Στα πλαίσια της καταπολέμησης της διασποράς και περιορισμού της πανδημίας Covid-19 τηρήθηκαν αυστηρά προληπτικά μέτρα προστασίας με την εκστρατεία "Μένουμε σπίτι". Το Παραδοσιακό Εργαστήρι, όπως και όλοι οι σύλλογοι της επικράτειας, παρέμεινε κλειστό για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα.
Έτσι, προσπαθήσαμε να περάσουμε το δικό μας μήνυμα για την προφύλαξη και την τήρηση των μέτρων προστασίας αλλά και να ανεβάσουμε την ψυχολογία των μαθητών μας που, κατά την διάρκεια του καθολικού lockdown, μας ενημέρωναν συνεχώς ότι τους λείπει ο χορός. Κι επειδή δεν θέλαμε να "ξεχάσουν να χορεύουν", τους ενεργοποιήσαμε με μία δική μας εκστρατεία, την "Μένουμε σπίτι - Χορεύουμε σπίτι", όπου καλούσαμε όλους τους μαθητές μας να τηρήσουν τα μέτρα και να παραμείνουν στο σπίτι, αλλά ταυτόχρονα να συνεχίσουν να εξασκούνται στον χορό.

Σε συνέχεια αυτής της ενέργειας, καλέσαμε τους μαθητές μας να βιντεοσκοπήσουν κάποιον χορό στο σπίτι τους έτσι ώστε μετά το πέρας του lockdown, να δημιουργήσουμε ένα βίντεο με θέμα "Μείναμε σπίτι-χορέψαμε σπίτι", ανταμείβοντας τις προσπάθειες όλων σε αυτήν την δύσκολη διαδικασία που βιώσαμε!