18 Ιουλίου 2004

“Χορεύοντας μ’ ένα κλαδί ελιάς”

Την χρονιά φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην χώρα μας, το Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού, όντας το μοναδικό τοπικό συγκρότημα που προσκλήθηκε κι έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις Δήμου Ηρακλείου, παρουσίασε στο κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης”, την παράσταση “Χορεύοντας με ένα κλαδί ελιάς”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν χοροί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και προβλήθηκε το αθλητικό ιδεώδες των Ολυμπιακών Αγώνων, μέσα από θεατρικά δρώμενα.

Η παράσταση μας ήταν ουσιαστικά ένα αφιέρωμα στον αθλητισμό και το χορό. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν χοροί και τραγούδια από την Κρήτη, τη Μικρά Ασία, τη Θράκη, την Ανατολική Ρωμυλία και τη Μακεδονία. Επίσης, παρουσιάστηκαν πανελλήνιοι χοροί και θεατρικά δρώμενα για την προβολή του αθλητικού ιδεώδους των Ολυμπιακών αγώνων.

Το Παραδοσιακό Εργαστήρι, ήθελε να δείξει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, ότι ο αθλητισμός και ο χορός, από τα πιο ζωντανά κληροδοτήματα του Ελληνικού πολιτισμού, συνεισφέρουν στην έννοια της αρετής και της ψυχικής ανάτασης του ανθρώπου.

Μουσική επένδυση (Κρήτη): σχήμαΓιώργου Σακαλάκη
Μουσική επένδυση (Υπόλοιπη Ελλάδα): σχήμα Γιώργου Κοτσίνη
Φορεσιές (πιστές αντιγραφές αυθεντικών ενδυμασιών), σκηνικά: Θεοδόσης Καλλιάδης και Βασίλης Αντώναρος
Διδασκαλία – Εμψυχωτής: Νίκος Γρηγοράκης
Ευθύνη για τα θεατρικά δρώμενα: Γιώργος Νεονάκης, Νίκος Φετφατζής και Σοφία Πέπα
Γενική επιμέλεια: Γιώργος Κουγιουμουτζής και η Μαρία Τριτσάρη