24 Ιουλίου 2024

«καφενείο η Ελλάς»

Τη Τετάρτη 24 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., το Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «καφενείο η Ελλάς» στο ανοιχτό θέατρο "πύλη Βηθλεέμ".

Η κυρία Αρετή, μία καθώς πρέπει κυρία, βρίσκεται στο καφενείο του Επαμεινώνδα κι αναμένει αγωνιωδώς έναν περίφημο μουσικολόγο από το εξωτερικό, ο οποίος θέλει να μελετήσει το ελληνικό τραγούδι. Στο καφενείο, ωστόσο, καταφθάνουν κι άλλοι θαμώνες, διαφορετικής κουλτούρας από την κυρία Αρετή, οι οποίοι επιλέγουν να "αναμειχθούν" στην έρευνα και να διδάξουν στον επιστήμονα μουσικολόγο από το εξωτερικό το είδος ελληνικού τραγουδιού της δικιάς τους προτίμησης.

Συμμετέχει η χορωδία του Εργαστηρίου, όπου θα ερμηνεύσει γνωστά, ελληνικά τραγούδια από πολλές, διαφορετικές χρονολογίες και όλων των ειδών μουσικής, καθώς και η θεατρική ομάδα του Συλλόγου στα θεατρικά αποσπάσματα.
Συνοδεύουν οι μουσικοί:
Διονύσης Ζουρμπάνος στην κιθάρα
Έφη Μαστορίδη στα κρουστά
Θέμης Πολυζωάκης στο βιολί
Βασιλάκης Γιώργος στο μπουζούκι, στο ούτι και στο λαούτο
Την επιμέλεια του προγράμματος και την διεύθυνση της χορωδίας κατέχει η Αργυρώ Ρέππα, ενώ υπεύθυνος για την σκηνοθεσία των θεατρικών είναι ο Δομίνικος Ταβερναράκης.
Η γενική επιμέλεια της παράστασης ανήκει στην Μαρία Τριτσάρη και στους Λευτέρη & Ειρήνη Κουγιουμουτζή.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.