Αργυρώ Ρέππα

Δασκάλα χορωδίας, βυζαντινής μουσικής & παραδοσιακού τραγουδιού
Facebook Instagram

"Χαίρετε!"

Η Ρέππα Αργυρώ είναι Πτυχιούχος και Διπλωματούχος της Βυζαντινής μουσικής και απόφοιτος της Ανωτάτης Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης.

‘Εχει παρακολουθήσει για σειρά ετών μαθήματα Ορθοφωνίας ,Φωνητικής και Μελοδραματικής Τέχνης, αρχικά στο Ηράκλειο της Κρήτης και εν συνεχεία στην Αθήνα. Εχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου και αρμονίου και έχει ολοκληρώσει τα μαθήματα Θεωρίας, Σολφέζ και Αρμονίας της Ευρωπαικής Μουσικής. Έχει παρακολούθήσει σειρά σεμιναρίων για την περαιτέρω εξέλιξη της Διεύθυνσης Χορωδίας και της διδασκαλίας της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής και είναι Καθηγήτρια Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακού Τραγουδιού.

Έιναι η πρώτη γυναίκα επίσημα διορισμένη στη θέση του Πρωτοψάλτη απο την Ι.Σ.Α. Κρήτης. Έχει λάβει μέρος σε πλήθος εκδηλώσεων και συναυλιών Βυζαντινής, Παραδοσιακής και Έντεχνης μουσικής, καθώς και σε διάφορες μουσικές παραγωγές καλλιτεχνών.

Από το 2006 και μετά έχει αναλάβει την διεύθυνση της Μικτής Χορωδίας Ενηλίκων και της Μικτής Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων. Απο το 2015 τη διεύθυνση της Μικτής Χορωδίας Ελληνικής Μουσικής του Δημου Μινώα Πεδιάδας και από το 2016 την Μικτή Χορωδία Ελληνικης Μουσικής του Παραδοσιακού Εραστηρίου Χορού αλλά και το τμήμα Βυζαντινής Μουσικής του ως Καθηγήτρια.

Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει το γυναικείο φωνητικό σύνολο Anemi διασκευάζοντας πολυφωνικά την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

"Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος."

Φρήντριχ Νίτσε