Ιούλιος 2018
6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μεσσαράς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ με τίτλο ΄΄Σεργιάνι με την παράδοση΄΄, που πραγματοποιήθηκε από τις σχολές χορού Γεωργιλαδάκη στις 15/07/2018 έως 18/07/2018  στην Μεσσαρά και αναλυτικά την Δευτέρα 16/07/2018 στην Φανερωμένη, την Τρίτη 17/07/2018 στις Γκαγκάλες και την Τετάρτη 18/07/2018 στο Πετροκεφάλι.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν χορευτικοί σύλλογοι με αποστολές από την Βόνιτσα, το Σύλλογο Ποντίων Καβάλας και απ΄ το Ρέθυμνο. Έπειτα από πρόσκληση των διοργανωτών, το Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού Ηρακλείου συμμετείχε με τμήμα της χορευτικής του ομάδας και εκπροσώπησε  το Ηράκλειο παρουσιάζοντας χορούς από τα νησιά του Αιγαίου.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους τοπικούς συλλόγους των χωριών όπου έλαβαν χώρα οι εκδηλώσεις ,και ειδικά στα νέα παιδιά για τις προετοιμασίες τους, την εξυπηρέτηση τους, τα αναμνηστικά δώρα , που δικαιώνουν επάξια την ξακουστή φιλοξενία των Κρητικών.

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες  τιμούν τον τόπο μας, αναδεικνύουν τις φυσικές ομορφιές του (συνδυάζοντας θάλασσα και βουνό),  δίνουν ζωή στα χωριά της Κρήτης που γεμίζουν με  χρώματα, φορεσιές, διαφορετικά μουσικά ακούσματα, τραγούδια και έθιμα από όλη την Ελλάδα και ενθουσιάζουν θεατές, επισκέπτες και συμμετέχοντες.

Τέλος, ξεχωριστές ευχαριστίες θέλουμε να απευθύνουμε στους διοργανωτές, τόσο για την τιμή που μας έκαναν να μας προσκαλέσουν όσο και για την ευκαιρία που μας δόθηκε να γνωρίσομε ανθρώπους από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, με τους οποίους   έχομε κοινά ενδιαφέροντα στη μουσική, στο χορό και πολλή αγάπη και σεβασμό στις παραδόσεις του τόπου μας.

Φωτογραφίες
Διαδύο