30 Σεπτεμβρίου 2005
Ο παραδοσιακός λαϊκός πολιτισμός της Μεσογείου στο Anzio της Ιταλίας
Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε το Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού στη μουσικοχορευτική παράσταση που οργανώθηκε στην ιταλική πόλη Anzio στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 11ου Συνεδρίου Αδελφοποιημένων Πόλεων της Μεσογείου. Αξιόλογο και πρωτότυπο υπήρξε το αφιέρωμα στη χορευτική και μουσική παράδοση της Κρήτης που παρουσίασε με κέφι και ζωντάνια η χορευτική μας ομάδα στην κεντρική πλατεία του Anzio και το οποίο παρακολούθησαν οι εκπρόσωποι 250 δήμων από τις 20 χώρες που έλαβαν μέρος στο συνέδριο αλλά και οι κάτοικοι της φιλόξενης πόλης.

Η παράσταση, είχε τίτλο "Ο παραδοσιακός λαϊκός πολιτισμός της Μεσογείου στο Anzio" και έλαβαν μέρος μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Ως δώρο φιλίας προς τον δήμο του Anzio, το Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού πρόσφερε ένα χειροποίητο κρητικό μαχαίρι -σύμβολο φιλίας και ειρήνης- στον δήμαρχο της πόλης Candido De Angelis, ο οποίος συγκινημένος μίλησε για το πλήθος των στοιχείων που τεκμηριώνουν και φωτίζουν τις πολιτισμικές συγγένειες και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των λαών της Μεσογείου.

Τη γενική επιμέλεια της παράστασης είχαν ο Γιώργος Κουγιουμουτζής και η Μαρία Τριτσάρη, που μαζί με τα μέλη της χορευτικής ομάδας και τους μουσικούς ευχαρίστησαν θερμά το δήμο Ηρακλείου που επέλεξαν το Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού να εκπροσωπήσει την Ελλάδα  στη σημαντική αυτή εκδήλωση.
Φωτογραφίες
Διαδύο